me2

Alla inlägg under november 2010

Av Niffe & KM - 23 november 2010 13:18

Idag har jag gjort det! Äntligen har jag bytt fack och A-kassa efter ett år. Sen nästanbokade jag ett besök på vårdcentralen för att få remiss till Faaabro Dåcktonn som vi säger hemma. Men alla tiderna för detta året (!!!) var slut för sådana oviktiga åkommor som mina. (Tycker jag fått tillbaka tonårsfinnarna, de jävlarna borde ju flyttat hemifrån by now ffs!!).


Nu så, nu är jag på gång. Vad är det mer som jag tänkt göra men aldrig kommit till skott med? Hmmmm, kanske lyckas att städa mitt misärhem idag. Ser ut som en krigszon. Mamma skulle gråtit om hon såg det. Det var ett tag sen jag storstädade, kan ju passa på att julpynta också. Nu kör vi!


//Niffe



Av Niffe & KM - 23 november 2010 00:19

Jag är en lugn person med takt och ton, det krävs mycket för att jag ska bli exalterad. Eller hur! Men ärligt, julen är bland det bästa jag vet. Och det är faktiskt inte julmaten och alla paket. Det är att få vara tillsammans med dem jag tycker om, att få göra folk glada och att spendera lugn och riktig tid med min familj. Att hjälpas åt och göra saker tillsammans. Sen så ÄR maten extremt god och jag gilla rjulklappar. Men helt ärligt så gillar jag mer att ge bort än att få, det är en liten bonus bara. Att fundera och hitta en riktigt bra julklapp till någon annan är värt mycket mer. Musiken, pyntet och snön... Det har jag satt upp redan nu och låtlistan är ordentligt genomkörd.


But all I want for christmas is... Ett jobb! Kan man önska det av tomten? Eller är det mer Jesus avdelning? Kanske Buddah... Nej, han verkar inte gilla moderater och kapitalister särskilt mycket, vill nog inte ge mig ett högavlönat jobb i julklapp.Man verkar vara sjukt missgynnande och partisk som buddist, inget för mig. Jag är mer rättvis och ser till helheten. Har jag det bra, kan jag se till så att andra få det bra.


//KM

Av Niffe & KM - 22 november 2010 12:58

Om det inte blir som jag vill så är jag inte med! (Med tillhörande armkorsande och bortvändande och underläppsdarr.)


Va? Vasaru? Vem är barnslig?


//Niffe

Av Niffe & KM - 20 november 2010 13:10

Min mormor är dålig. Jag åkte ner i panik till kna och har tillbringat slutet av veckan hos henne. Och jag kan inte låta bli att tänka att snart, snart kanske hon inte orkar mer. Hon som alltid varit så stark. Hon som alltid funnits där vid sitt köksbord utan att kräva något. Där får man alltid vara sig själv.


Jag tänker att jag undrar om jag egentligen känner henne. Jag har ingen aning om mycket i mormors liv. Jag vet en del i alla fall. Hon skilde sig tidigt. De tog hennes första barn från henne på grund av det. Min morbror som jag lärde känna sent i livet då min mamma sökte upp sin okände halvbror. Hon hittade honom tillslut. Mormor gifte om sig senare med en änkeman (morfar) som hade många barn sedan tidigare, men de fick tre barn ihop också, då var mormor 38. Alla morfars tidigare barn har dött i cancer.


Jag undrar om jag känner min mormor. Jag vill fråga henne en massa saker med hon är för trött nu. Och kanske spelar det i alla fall ingen roll. För jag kan fortfarande sitta vid hennes köksbord och bara vara. Det är vad mormor gör också, hon bara är. Ibland orkar hon skämta lite och ta en snus. Men mest orkar hon inte. Och jag tänker att nu är det din tur mormor. Att bara få vara. Du ska få sitta här och känna att vi älskar dig utan att du behöver säga något.


Jag älskar dig mormor. Snälla orka bli bättre ännu en gång. Vi finns här för dig. Alltid.


//Niffe

Av Niffe & KM - 19 november 2010 22:54

These are the days worth living,

these are the years worth giving,

these are the moments, these are the times,

let's make the best out of our lifes.


The Calling – Our Lives


//KM

Av Niffe & KM - 19 november 2010 17:50

En rostig skruv mot ett booty-call. Ett booty-call mot en hotellnatt. Yes! Då är man förkyld på riktigt om man som singel ger upp en garanterat trevlig natt. Typiskt! Men han ska till Götet snart så får skjuta upp det lite bara. Istället ska jag ligga och hosta ikapp med min pappa, stackars mamma! Fast det ska bli skojigt att se dem också, har inte varit hemma sen juni. Kan nog vara bra med en alkoholfri helg också, det var ju ett tag sen sist. Typ lääänge...


//KM

Av Niffe & KM - 18 november 2010 16:24

Yes! Idag är det dags... HP7 :o) TV Theme Songs Unlimited – Harry Potter Även en otippad förfestlåt, särskilt otippad inför Sensation. Men när det är Niffe & KM ensamma så är inte allt helt normalt heller kanske. Två flaskor skumpa, lite öl och Harry Potter så är man redo.


Sist jag träffade tvåbarnspappan klagade han över att han bara ser barnfilmer på bio. Förstår inte riktigt det problemet? Är bara glad att jag äntligen hittat vänner som vill se alla barnfilmer med mig. Min lillebror har blivit för stor, han tycker jag är en tönt så han kan inte användas som ursäkt längre. Det kanske får bli ett plus på barnlistan då?


//KM

Av Niffe & KM - 17 november 2010 21:08

Som om det skulle vara mer synd om killar när de är sjuka. Det är jättesynd om mig! Kan knappt andas när jag ligger ner, vilket gör det lite komplicerat att sova... Men vem behöver sömn? Har ju inte sovit ordentligt på länge, varför bryta trenden? Tycker faktiskt att vi tjejer också kan få vara vara lite gnälliga och ömkliga. Tänk om det fanns någon som orkade städa, diska, tvätta och handla lite till mig också!Och pussa mig på pannan...

//KM

Ovido - Quiz & Flashcards